CourtTech


Новото поколение скуош кортове

Добре дошли в следващото поколение конструкции на кортове за скуош!

Целта на CourtTech е да произвежда възможно най-добрите игрища за скуош , достъпни при най-добри икономически условия.

В днешно време съществуващите видове стени са създадени през последното столетие при тогава възможните технологични условия. В сътрудничество с Университета за приложни науки в Розенхайм, Германия и Регнауер Фертигбау, е развита високотехнологична система за изработване на стени за скуош, базирана на строителните методики на произвежданите до момента.

CourtTech представлява съвместно предприятие между Михаел Регнауер и Маркус Гебел.Михаел Регнауер е собственик и директор на „Регнауер Фертигбау”, основана през 1929 г. и доказала се като една от водещите строителни фабрики в Германия, с работна ръка повече от 200 души.

С 20 години опит в конструкцията на съоръжения за скуош е и Маркус Гебел, който работи за индустрията в световен аспект.

Най-новата технология на продукция гарантира наи-високо качество.

Скуош корт от CourtTech


Спецификация и съставни части на скуош корта от CourtTech

Всички компоненти за скуош игрища, произведени от CourtTech, са сертифицирани и одобрени от Световната федерация по скуош.  Стените CourtTech са тествани от Крис Херидж, технически директор на Световната федерация по скуош. Той използва специален уред при изпитването на стените, за да определи характеристиките им и степента на отблъскване при удар.
CourtTech използват спортни подови настилки „Junckers”, като компанията е инсталирала хиляди бройки подове за скуош по целия свят.
Стъклото, от което са направени кортовете за скуош, е фабрикувано от BGV. BGV са с повече от 25 години опит и класа.

Стените CourtTech са одобрени и сертифицирани от Световната федерация по скуош.
Два вида задни стъклени стени са предлагани от CourtTech –  рамкирани (алуминиева рамка) стъклени и оребрени (със стъклени колони) задни стъклени стени. И двата вида са изработени от 12 милиметрово многослойно безопасно стъкло.

Оребрената стена е първият вид задна стъклена стена, който е представен в индустрията преди 40 години. Недостатъците обаче са свързани с 300 милиметровите дълги стъклени финове(колони), които изискват доста по-голямо пространство за монтиране и са с повишен риск от счупване или повреда на стъклото.

При наличие на места за стоене или трибуни зад корта, винаги гледката към игрището е ясна от по-висока точка на наблюдение. Това е и единственото предимство на оребрената задна стъклена стена.

В днешно време рамкираната стъклена стена е предпочитаният вид. Нейното предимство е свързано с възможността да се монтират допълнителни стъклени елементи над стандартната височина на стъклена задна стена за скуош от 2,13 метра.

На практика свободно стоящата  CourtTech стена може да бъде поставена в достатъчно голямо помещение или зала без да бъде свързана по никакъв начин с архитектурата на сградата.
CourtTech  свободно стоящите стени  са с 94 милиметра дебелина. Повърхността на завършената стена е покрита 3 пъти със специална боя, плоска е и по нея няма вертикални части или линии. Всяка свободно стояща стена е запълнена с 2,5 тона пясък. Общото тегло на CourtTech  фронталната стена е 3,9 тона. Свободностоящите системни стени са налични в голямо разнообразие от пастелни тонове.
Контурните линии са направени от червен алуминиев профил, като вида на цвета е: RAL 3001.
Като цяло свободно стоящите стени CourtTech са ограничени от контурните линии. Има много варианти за завършване на стената от началото откъм спортния под до тавана.
Свободностоящата CourtTech стена дава възможност за абсолютна звукова изолация от други помещения в сградата.
Свободностоящите стени могат да бъдат комбинирани с панелните стени на CourtTech.

Вторият вид CourtTech стени са панелните. На вече съществуваща стена в сградата се монтират панели с деб.21мм. от специално разработен от CourtTech материал HDF  Панелната фронтална CourtTech стена е с обща дебелина от 40 милиметра.
Повърхността на завършената  стена е покрита 3 пъти със специален материал, плоска и равна е и по нея няма вертикални части или линии. Панелната CourtTech стена е запълнена с 1,0 до 2,5 тона пясък в зависимост от разстоянието между нея и съществуващата стена. Контурните линии са направени от червен алуминиев профил, като вида на цвета е: RAL 3001.
Панелните CourtTech стени са налични в голямо разнообразие от пастелни тонове. CourtTech панелна стена е перфектното разрешение при реновиране на вече съществуващи кортове за скуош, построени от други компании.
Намалението на параметрите на ширината на корта за скуош, причинено от реновирането с CourtTech панели, е в съответствие със спецификациите на игрището, определени от Световната федарация по скуош
Панелните стени могат да бъдат комбинирани със свободностоящите стени.

Спортната настилка CourtTech e напълно съобразена с ЕN14904:А4 и DIN 18032/II. Това гарантира на играчите възможно най-добри условия и най-добро представяне. Подовата система представлява вид динамичен спортен под с висока амортизация и еластичност, подходяща за скуош.
Спортният под Junckers SylvaSquash  предлаган и препоръчван от CourtTech e сред лидерите в производството на спортни подове.Клиентите имат възможност за избор и на други спортни подове предлагани от „Есен“ООД

Едно от най-важните неща за свободно стоящите CourtTech стени са зоните извън очертанията на игришето.Съществуват различни опции за завършека на стената от горния край до тавана. Височината на продълженията на страничните стени е променлива и лесно приспособима. Такива продължения могат да бъдат монтирани над фронталната свободно стояща стена, страничните стени и задната стъклена стена.
Плоскости: Плоскостите са изработени от 21 милиметрови панели от специален HDF с двуслойно покритие.
Мрежи: Мрежата се състои от 3 милиметра плътни полипропиленови корди, ширината на една дупка от мрежовата система е 20 мм, със UV защита. Мрежата е закрепена с куки на всеки 100 милиметра и опъната с 6 милиметров стоманен кабел.
Мембрани:Специалните мембрани, използвани от CourtTech  имат техническа функция  за звукова и температурна изолация.

Всички CourtTech  метални лайсни за фронталнии стени са пригодими от 480 мм до 430 мм от нивото на завършения под. Тези промени са съобразени с две различни изисквания – това на Професионалната скуош асоциация и на Световната федерация по скуош.
Освен стандартната версия на лайсните, CourtTech предлага и такива с два стъклени прозореца с възможност за заснемане на процеса на игра. Отвори за вентилационна система лесно могат да бъдат проведени през такъв тип лайсна.

Дизайн на скуош игрището

Според спецификациите на Световната федерация по скуош, игрището за скуош трябва да има вътрешна ширина от 6400 мм, вътрешна дължина от 9750 мм и минимум височина от 5640 мм от нивото на спортния под. Вземайки предвид височината на игралното  поле, преди инсталацията му трябва да се разположат осветителни тела и да се обмисли прекарването на вентилационна или отоплителна система. Така параметрите на корта се променят и височината на игрището се променя до минимум 6000 мм от бетонната плоча до тавана.
Изискуемите параметри при инсталирането на корта зависят от:
1.Брой на кортовете последователно разположени един до друг
1.1.Основната свободно стояща CourtTech стена, може да бъде използвана двустранно (например: три странични стени на два корта в редица са използваеми).
2.Видовете  CourtTech стени
2.1.CourtTech предлага два вида стени за скуош кортове – CourtTech свободно стояща стена и CourtTech панелна стена.
3.Видове стъклени стени
3.1.CourtTech предлага и два вида задни стъклени стени – оребрена задна стъклена стена и рамкирана задна стъклена стена.

Например, за едно игрище, разполагащо с CourtTech свободно стоящи стени и рамкирани задни стъклени стени, минималните параметри преди инсталирането на корта са дължина – 11.500 мм и ширина – 7.000 мм

Скуошът и свободното време

Както във всеки друг бизнес важни фактори трябва да бъдат взети под внимание, за да се създаде успешен и добре разработен клуб за скуош.
Скуошът е в съревнование с доста други развлекателни и спортни дейности. Едва ли ще видите някой на улицата да развява ракета за скуош, чакайки да бъде построен специален център. В днешни дни хората разполагат с време и финансов статус, достатъчен, за развитието на развлекателните дейности. Успехът е свързан с предлагането на индивидуални пакети, всеки от които трябва да бъде атрактивен и интересен, съответно, за да бъде предпочитан и избиран.
Един клуб не трябва да предлага само и единствено скуошът като спорт.Той трябва да представя спортът като начин на живот и да организира индивидуални програми и занимания. Възможността за избор в центъра предполага забавление и вълнение.
Почти всяка година се изобретяват нови спортове. Хората търсят нови предизвикателства за свободното си време, те искат вълнуващи преживявания и съмишленици, с които да ги сподели.
Хората предпочитат индивидуалните занимания. Така се чувстват по-обгрижвани. Пример за този тип ориентация са персоналните треньори във фитнес индустрията.
Често не е необходимо изобщо да напускаш къщата си. Пазаруването по интернет например лесно може да бъде извършвано от вкъщи. В днешно време хората обичат да прекарват времето си в компании, говорейки, спортувайки или просто забавлявайки се.