Swiss Timing от ЕСЕН ЕООД


Времеизмервателни устройства

Фирма ЕСЕН ЕООД, гр. Варна – официален дистрибутор на SWISS TIMING за България представя най-добрите времеизмервателни устройства.
SWISS TIMING са специалисти във времеизмервателни системи, обработка на данни, точкообразуване и излъчване на големи спортни събития по целия свят. Техническата компетенция на SWISS TIMING служи за провеждането на международни спортни събития.

Лека Атлетика


Леката атлетика е един от малкото спортове,  където до седем различни събития могат да се провеждат по едно и също време на едно място.
Само най-опитните техници могат да осигурят безупречно състезание с помощта на най-новия технологичен хардуер и софтуер, разработени да осигурят прецизността на всяко едно състезание.
В леката атлетика измервания се правят за времената на атлетите на пистата, разстоянията при отскок, хвърляне на копие или изтласкване на гюлле, за скоростта и посоката на вятъра по време на състезанието. Извън стадиона се организират състезания, които могат да разширят зоната на провежданото събитие в рамките на града или дори извън него.
Нови вълнуващи технологии са разработени и приведени в употреба, за да се гарантира точността на резултатите, да се улесни работата на длъжностните лица, както и да задоволи нуждата за по-бързо и детайлно публикуване на официалните резултати.

Как работи?

За състезания спринт до 400 м включително, старта е ключов момент за успешен финален резултат. Това е една от основните причини да бъдат измерени времената на всички атлети от началото на състезанието до самият му край.
За да се постигне това, всяко стартово блокче е включено към автоматична фалстарт контролна система. Засеченият фалстарт е сигнализиран веднага към стартера, атлетите и публиката.
Традиционното стартово устройство е пистолет зареден с халосни патрони, но последно време се използва по-безопасна и прецизна електронна система.   Това стартово устройство е свързано едновременно до фалстарт системата и контролната стая, където се задействат всички времеизмервателни системи.
На пистата са инсталирани фото клетки, които улавят междинното и финалното време на лидера. Двойните фото клетки се използват, за да спрат и покажат финалното време (неофициално) на светлнинни табла, телевизионни графики и др.
Официалните времена и класирането се четат от фото-финиш изображението. До три цифрови  камери Scan’O’Vision се използват за улавяне на момента на фото-финиш. Основната и спомагащите камери са разположени извън пистата под идеален ъгъл от 30°.
Ултразвуков анемометър калкулира средната скорост на вятъра успоредно с финалните времена на атлетите по време на състезанията до 200 м. Всяко подобряване на рекорди при вятър по-силен от +2м в секунда се признава само като „с помощта на вятъра” и не се записва в книгите за рекорд.

Лека Атлетика


Компоненти

atleticheski-falstart-detection

Детекция на атлетически фал старт

Интегрирано мобилно стартиращо устройство в количка с връзки към отправна система и стартово блокче.
Онлайн трансфер на данни с времеизмервателната система чрез серийна линия. 115-230 VAC, вградената батерия (6 часа)

Стартово блокче за лека атлетика

Стартово блокче с детекция за фал старт и високоговорител. Предлага се в комплекти от 6,8 и 10 + окабеляване.

chronos-timer

CHRONOS Timer

Многофункционална времеизмервателна система подходяща за спортове като колоездене на писта, ски, лека атлетика. Интегриран принтер и VGA цветен дисплей и компютър с Windows CE. Точност 1/10’000 с. Програма за всеки спорт (не е включена). 115-230 VAC. Вградена батерия. Включва куфар за носене,хартиена

Cyclops-foto-kletka

Cyclops фото клетка

Приемник/предавател с инфрачервен лъч.Оперира на разстояние до 120 м. Време на реакция 0.5мс. NO/NC контакт. Вътрешна батерия, външна батерия 12 V. 50 до 180 часа в зависимост от разстоянието. Размери – 168 x 100 x 40 мм , тегло – 520 гр (предавател), 540 гр (приемник) (включително с батериите).

sistema-izmervane-razstoianie

Електронна система за измерване на разстояние

Измервателен уред с висока точност за всички дисциплини. Статив, калъф за носене, външна батерия, зарядно устройство и огледало.

best-time-display

Цифров дисплей Best time

8 цифри/ 2 реда
Буквено-цифров дисплей на колела. 30 см големина на букви/цифри (150 м видимост). Автоматичен контрол на яркостта. 115-230 VAC. RS422. Текстова информация за публиката, когато е свързан към Chronos.
Кабел TU 7pM – 100m навит
Wireless BlueTooth сериен портативен адаптер

gemini-display-6-numbers

Цифров дисплей GEMINI

6 цифри
Цифров дисплей със LED цифри 24см височина, разделени с точка или двуеточие. 115-230 VAC, РС422. Автоматичен контрол на яркостта. За закрито и открито приложение.

gemini-display-9-numbers

Цифров дисплей GEMINI

9 цифри/1 ред
Цифрите са с 24 см височина и са разделени с точка и двуеточие. Дисплея може да се използва на открито и в закрито помещение. 150 LED/ цифри. 115-230 VAC. РС422.

Буквено-цифров дисплей GEMINI

12 цифри/1 ред
Буквено-цифров дисплей с LED цифри с 20 см височина.Видимост до 100м. Автоматичен контрол на яркостта. 115/230 VAC. RS422. Размери: 2400 х 340 х 94 мм. Тегло:16 кг.

broiach-obikolki

Брояч обиколки

3-цифрен дисплей, с брояч до 199. AC захранване (115/230 VAC). Лесно преносим.
Включва Swiss Timing звънец

mistral-integrated-anemometer

MISTRAL – интегриран анемометър

Автоматично устройство с ултразвукова глава и голям дисплей с 25 см LED цифри. RS422 изход за предоставяне на информацията. 115/230 VAC. Вътрешна батерия (включена)
MISTRAL – анемометър с Bluetooth
Кабел TU 7pM – TU 7pM 100м навит

boreas-clock-anemometer

BOREAS 250 – Концентриран часовник + анемометър

LED Цифри с височина 26 см. Позволява обратно броене на часовника, измерване на темературата и измерване на вятъра. RS422 изход за разпространение на информацията.

*Бележка: Дистанционно (включено). SIROCCO (не е включен). 115/230 VAC

omega-power-time

OMEGA PowerTime II

Ръчно времеизмервателно устройство, захранвано от батерии. Висока точност, ниска консумация на енергия, компактен и лесен за употреба. Изход към дисплей и компютър. Включва чанта за носене. 115/230 VAC; 2 кабела. RS232 PC кабел, 4 батерии.

startova-sistema-pistolet

Стартова система пистолет 9мм

Многоточково кабелно гласово устройство. Звънец за повикване дори, когато е изключено. Вътрешна 9VDC батерия. Работа при температура от -20 до +40°C.

Кабел : BA2pM-BA2pF (0.5mm²)

omega-telefon-slushalki

OMEGA телефон със слушалки

Многоточково кабелно гласово устройство. Звънец за повикване дори, когато е изключено. Вътрешна 9VDC батерия. Работа при температура от -20 до +40°C.

Кабел : BA2pM-BA2pF (0.5mm²)

Плуване


Компоненти

Quantum-Aquatics

SWISS TIMING Quantum Aquatics

Специален интерфейс за измерване на времето с висока прецизност.
USB връзка към компютър с WINDOWS 7 или лаптоп със специфичен спортен софтуер. Quantum записва времето и реакциите в данни, които се преработват от специалния софтуер във резултати изписани на светлинното табло и се предоставя в интернет пространството и на трето лице системии, които са разположени около спортното съоръжение.Резултатите могат да бъдат изведени на стандартен принтер А4 и принтера може да бъде свързан директно към Quantum, който записва времената по време на състезание мигновенно и сигурно. Софтуерът зарежда всички подробности за състезанието в Quantum, заглавия и имена на конкурентите се извеждат директно на табла и други устройства. Информацията от изминали събития може да бъде съхранявана в компютър и да се използва.

visokogovoritel-OMEGAStartTimeIV

Високоговорител OMEGAStartTimeIV акустично начало

Високоговорител с оптична светкавица. Разполага с мултифункционален LCD дисплей, клавиатура за избор на настройка, включително избор на стартов звук. Опция за свързване на допълнителни говорители за по-силен стартов сигнал. Микрофона позволява на стартера допълване на стартовия сигнал с вербални команди. Два светодиода намиращи се на микрофона показват статуса на устройството и на свързаната времева програма. Това ново стартово устройство съчетава най-новите ШВЕЙЦАРСКИ технологии за синхронизация, чисто нов футуристичен дизайн и най-новите стандарти за сигурност и безопасност.

OMEGAOCP5-Touchpad

OMEGA OCP5 Touchpad FINA

Състои се от висок клас неръждаема стоманена рамка. Надеждност и дълготрайност на тъчпада, който е проектиран за продължителна употреба и не се влияе от вода и химическа корозия. Всяка точка на тъчпада реагира на еднаква сила между 2 и 3 кг. Размер 240 х 90 см – според изисквания на FINA ; Размер 190х90; Размер 200х60 – според изисквания на ААU-NCAA (за коридори < 2.1м ширина); Размер 150х60 (за коридори < 2 м ширина) Omega Touchpad с размери 190х90, 240х90, 200х60, 150х60, 150х60

omega-calipso-8-cifri

OMEGA CALYPSO 8 цифри/ 1 ред

Calypso е напълно съвместим с времеизмервателните продукти използващи SWISS TIMING ARES 21 протокол, включващи спортове като плуване, водна топка, синхронно плуване и гмуркане. Калипсо цифрите са с 24 см височина, всяка от които се състои от 150 мощни светодиоди, чиято яркост автоматично се адаптира към обкръжаващата го светлина. Това гарантира, че Калипсо таблата винаги работят в оптимален контраст и яркост, за да осигурят отлична четливост на разстояние до 120м. 115/230 VAC.RS422 вход. Използва се за външни и вътрешни басейни. Допълнителният монтажен комлект включва рамка, винтове и междинни плочи от 68 см за хоризонтално поставяне.

omega-startovo-blokche

OMEGA OSB11 стартово блокче

Обикновено стартово блокче от фибростъкло. Горна повърхност е 74x52cm (включително опора на крака). Наборът за 6, 8 и 10 са снабдени със стандартни монтажни материали.

omega-startova-platforma

OMEGA OSB12 стартова платформа

Платформата OSB12 може да бъде монтирана към много от съществуващите стартови блокчета (например на нивото на басейна). Разполага с регулируем повдигач на крака. Пожърхността е 74х50 см (вкючително опората за крака). Доставя се със стандартните монтажни материали.

startova-platforma-s-rbd

OMEGA OSB10 стартова платформа с RBD

Детекция на щафетно плуване. Детекция на реакцията при стартиране (RBD), когато е свързано към ARES. OSB10 се използва, ако вече има монтирани блокчета. Размерите на платформата са 60x50x3 cм.

omega-razpredelitelna-kutia-6-koridora

OMEGA ODB 8 разпределителна кутия

Разпределителна кутия за 6 коридора за басейни, с фиксирана кабелна система. Доставя се с 6 кодирани платки.

panel-za-startovo-blokche

Панел за стартово блокче

Интегрирани гнезда на лентата за движение край басейна, високоговорител, основен и резервен тъчпад, бутон и платформа в стационарна инсталация. Дървовидни щифтове. Бял, 151×151 мм. Комплектите включват монтажни материали, силикон, епоксидна смола и силиконова смазкса.

startov-panel-komplekt

Стартов панел – комплект

Използва се специалножза свързване на акустичната стартираща система за фиксирано окабелен басейн. Размер -151x151mm. Включва монтажни материали, силикон, епоксидна смола и мазнини силиций.

sireni

Комплект Сирени и окабеляване (основно и допълнително) за 6 коридора

Включва логически модули (по един на коридор), свързани с кабел (3м) към времеизмервателния механизъм. Платформа, тъчпад и бутон също са включени в този модул. Включва 1 бутон за коридор и 25 м + Y кабел за свързване на времеизмервателните устройства.

mobilni-visokogovoriteli

Комплект 3 мобилни високоговорители с 6 м кабел

Комплект от три окабелени високоговорители. Включва високоговорители, свързващи кабели и 20 м кабел за свързване към StartTime.

vutreshen-visokogovoritel

Вътрешни високоговорители – 65 см кабел – бананови щекери

16 ома, 40W, да се монтира вътре в стартовото блокче (OSB 9 или OSB11)

komplekt-vutreshni-visokogovoriteli

Комплект от 4 вътрешни говорители с 3 м кабели

Окабеляване за високоговорители предназначено за крайни стени и вертикални прегради. Включва свързващи модули, вътрешен високоговорител (всяка позиция 1 коридор), свързващи кабели 3 м, 20м кабел за свързване към StartTime. Монтира се в стартовото блокче (OSB11)

omega-buton

OMEGA OIT3 бутон

3 м навит кабел. Нормален отворен контакт. Бананов щекер.

omega-svetlinen-signal

OMEGA светлинен сигнал

Визуален сигнал, предназначен за спортисти със слухови увреждания. Включва 25 м кабел за свързване към StartTime. Мрежата от сигнални лампи включва всяка от по 5м кабел.

omega-piccolo-tablo

OMEGAPiccolo табло 8 коридора 8 цифри

Цифрово табло съвместимо с Calipso протокол. Размери 103х120х7.5 см. Тегло 32 кг. Комуникация чрез сериен номер RS422 (20 мА). Закача се на стена. Цифри в кехлибарен цвят – 10 см. Алуминиев корпус.

Колоездене


Компоненти

startova-vrata

Стартова врата за колоездене

Автоматична стартова врата, която се активира при стартов сигнал. Използва се при преследване. Пневматична операцията с помощта на бутилка с азот (6 атмосфери)

kontrolna-kutia

ODB-CT контролна кутия

tablo-za-upravlenie-koloezdene

Табло за управление за колоездене

Клавиатура за управление на периферните устройства при преследване. Контрол на изпреварванията.

broiach-na-obikolki

Брояч на обиколки TRACKER Start semaphore

Комплект от 2 дисплея, показващи ред на броенето. Червени и зелени семафорни лампи за преследване. Вградена клавиатура за броене на обиколки. Комплектът включва основна съдийска конзола с 2 кабела (50 м), 2 кабела за захранване, (5м) и 2 кабела към стартовата врата

chronos-timer

CHRONOS Timer

Многофункционална времеизмервателна система подходяща за спортове като колоездене на писта, ски, лека атлетика. Интегриран принтер и VGA цветен дисплей и компютър с Windows CE. Точност 1/10’000 с. Програма за всеки спорт (не е включена). 115-230 VAC. Вградена батерия. Включва куфар за носене, хартиена

gemini-display-6-numbers

GEMINI 6 цифри

Цифров дисплей със LED цифри 24см височина, разделени с точка или двуеточие. 115-230 VAC, РС422. Автоматичен контрол на яркостта. За закрито и открито приложение.

gemini-display-9-numbers

GEMINI – 9 цифри/1 ред

Цифрите са с 24 см височина и са разделени с точка и двуеточие. Дисплея може да се използва на открито и в закрито помещение. 150 LED/ цифри. 115-230 VAC. РС422.

broiach-obikolki

Брояч обиколки

3-цифрен дисплей, с брояч до 199. AC захранване (115/230 VAC). Лесно преносим

Конен спорт


Компоненти

INDRa-sistema-zaupravlenie-na-konen-sport

Система за управление на състезания конен спорт INDRa

Система за управление на състезания за конен спорт е одобрен от Международната федерация по конен спорт след щателно тестване в базираната в Женева лаборатория. ATU-9 Timer – Таймер с интегриран радио-приемник до 4 станции USB връзка с лаптоп. Вградена батерия, издържа 1 цял ден от състезанието. Лаптоп съвместим със софтуера INDRA. Мощен радио предавател, напълно синхронизиран с ATU-9. Позволява радио предаване до 300 м. 1 литиева батерия.

Cyclops-foto-kletka

Cyclops фотоклетка

Приемник/предавател с инфрачервен лъч.Оперира на разстояние до 120 м. Време на реакция 0.5мс. NO/NC контакт. Вътрешна батерия, външна батерия 12 V. 50 до 180 часа в зависимост от разстоянието. Размери – 168 x 100 x 40 мм , тегло – 520 гр (предавател), 540 гр (приемник) (включително с батериите).

arges-reflex-fotokletka

ARGES reflex фотоклетка

ARGES reflex фотоклетка се състои от предавател и рефлектор. Инфрачервеният лъч се предава от Предавателя към рефлектора, позициониран от другата страна на времевата линия. При правилно позициониране инфрачервеният лъч е приет и създава невидим светлинен лъч. Когато нещо или някой премине през този лъч се получава прекъсване, което веднага се записва в прикрипеното времево устройство.

gemini-display-9-numbers

GEMINI – 9 цифри/1 ред

Цифрите са с 24 см височина и са разделени с точка и двуеточие. Дисплея може да се използва на открито и в закрито помещение. 150 LED/ цифри. 115-230 VAC. РС422.

Буквено-цифров дисплей GEMINI

12 цифри/1 ред
Буквено-цифров дисплей с LED цифри с 20 см височина.Видимост до 100м. Автоматичен контрол на яркостта. 115/230 VAC. RS422. Размери: 2400 х 340 х 94 мм. Тегло:16 кг.